+385 (0)1 485 4441
Godina ispod maske je ostavila traga na nama i u nama
Godina ispod maske je ostavila traga na nama i u nama 10. lipnja, 2021.

'Dolazim ovdje godinu dana i zapravo ne znam kako izgledate' s malo tuge kazala je jedna pacijentica našem osoblju na odlasku. I u toj rečenici rekla je sve o proteklih godinu dana lišenih emocija koje emitiramo smijehom i zagrljajem.

Sve te osmijehe i dodire prije smo doživljavali zdravo za gotovo, pa vjerujem da ćemo ih u budućnosti znati cijeniti.

U tih godinu dana mnogi su se predali situaciji pa se skrivali ispod maske, a neki su išli na tretmane bez obzira na okolnosti. Koristili su ovaj period kako bi zablistali kad jednom skinemo maske.

Kao liječnik na novi način sam gledao lica pacijenata. S maskom bi odmah primijetio umor na očima, podočnjake i bore, a kad bi ih skinuli ispred mene bi stajala potpuno druga osoba.

Taj moment bi me užasnuo jer bi shvatio koliko smo zakinuti sve ovo vrijeme. S druge strane naučio sam drugačije promatrati osobu i njeno lice.

Porast povećanja usnica

Zanimljivost je da iako ih nikad manje nismo vidjeli, nikad nisam napravio više tretmana usnica kao u proteklom razdoblju. Usne su centralni dio ljepote lica, a u modernome svijetu i najvažniji detalj na svakome selfiju.

Nadam se da je tome razlog i moj rad jer mi je vodilja da usne uvijek moraju izgledati prirodno, "nenapravljeno", senzualno, mekano i skladno. Nikako ne smijemo dobiti onu preveliku gornju usnu. Najljepše su srcolike usne, a izgled treba pratiti i oblik lica.

Posljedice korone

Nakon godine dana provedenih ispod maske, mnogi su nažalost dobili bore, osipe, prištiće. U stresu se gubi volumen lica, obrazi upadnu, pojačaju se podočnjaci, pojavljuju se akne i ožiljci od akni.

Ljudi su se i udebljali, pa i ja sam dobio koju kilu i sad pazim što jedem.

Trendovi kod Hrvata i video pozivi

Osim povećanja i oblikovanja usnica dermalnim filerima koje su bile hit unatoč maskama, porastao je i broj tretmana podbratka CoolSculptingom, odnosno smrzavanjem masti. Rekao bi da je za porast oba tretmana zaslužna tehnologija, odnosno video pozivi i sastanci koji su isticali oba područja.

Dio je vjerojatno zaslužan i naš glumac Tarik Filipović koji je na društvenim mrežama objavio da se podvrgnuo zahvatu uklanjanja podbratka, baš kao što je i Ella Dvornik vrlo efikasnim uklanjanjem trbuha popularizirala smrzavanje masti.

Uklanjanje sala oko trbuha je u porastu kao i uvijek prije ljeta pa osim CoolSculptinga traži se Onda i MedContour.

S najavama popuštanja mjera vidljiv je porast naručivanja za tretmane botoksom i filerima, nekirurški face lift i slično. Također je vrlo popularno pomlađivanje vlastitom krvnom plazmom te SkinPen za uklanjanje ožiljaka.

Ono što veseli je svakako novi optimizam koji dolazi sa svakim pacijentom. Svi pričaju o ukidanju mjera, skidanju maski, kraju epidemije… A optimizam uljepšava i sa i bez tretmana.

Originalnu kolumnu za Gloria Glam magazin pročitajte ovdje.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka