+385 (0)1 485 4441
Dermalni fileri

Dermalni fileri

Dermalni fileri djelotvorno preokreću proces starenja, a upotrebljavaju se za omekšavanje grubih linija lica, popunjavanje bora, podizanje upalih obraza I podočnjaka te za popunjavanje usnica. Rezultati su trenutačni.

Radi se o umjetničkom procesu, jer kombinacijom botoxa i filera možemo oblikovati konture lica i vratiti mu mladolik izgled i sjaj, i čak izravnati kukasti nos ovim nekirurškim medicinskim preparatima.

Sa preko 20,000 izvedenih zahvata sa Restylane i Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima, Dr Nikola Milojević ima najveće iskustvo u ovom dijelu Europe u ovom području estetske medicine.

Dermalni fileri, prijePrije
Dermalni fileri, poslijePoslije
Dermalni fileri, prijePrije
Dermalni fileri, poslijePoslije
Prije
Poslije

Koji filer izabrati?

Restylane, Perlane, Restylane Lyft, Restylane Kysse, Restylane Volyme i Restylane Vital Skinboosters, moderni su dermalni fileri koje proizvodi GALDERMA na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla. (Hijaluronska kiselina prema NASHA konceptu proizvodi se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima.)

Juvederm Vycross moderni su fileri koje proizvodi ALLERGAN, proizvođač botoxa a uključuju filere: Juvederm Voluma, Juvederm Volux, Juvederm Volift, Juvederm Volbella i Juvederm Volite skinbooster. Također spada u vrstu modernih, biotehnološki sintetiziranih filera na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla sa najnovijom Vycross tehnologijom.

U Poliklinici Milojević koristimo najkvalitetniji izbor modernih filera čiju sigurnost i učinkovitost podupire više stotina kliničkih studija.

Prije 6Prije
Poslije 6Poslije
Prije
Poslije

Za što koristimo dermalne filere?

Korekciju bora, sitnih i dubokih linija te nabora:

Oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka:

Pomlađivanje suhe i zrele kože:

  • stražnje strane ruku
  • područje dekoltea
  • lice
  • vrat
  • suha koža ispod očiju
  • obješene grudi
Dermalni fileri - prije 2Prije
Dermalni fileri - poslije 2Poslije
Dermalni fileri - prije 1Prije
Dermalni fileri - poslije 1Poslije
Prije
Poslije

Je li sigurno?

Procijenjeno je da je od 1996. kada je proizvođač Restylanea lansirao svoj proizvod, učinjeno više od 10 milijuna tretmana u više od 70 zemalja diljem svijeta. Restylane je biokompatibilan proizvod koji se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje iz tijela kada se u potpunosti resorbira. Alergijske reakcije ili dugotrajne nuspojave kao što su stvaranje granuloma ili infekcije vrlo su rijetke.

Fileri hijaluronske kiseline proizvode se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima, u obliku sterilnog prozirnog gela. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni, za razliku od starih silikonskih filera, te da su dugotrajniji u odnosu na zastarjele kolagenske filere. Dodatna prednost hijaluronskih filera jest u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Koliko traje tretman i koliko filera je potrebno?

Kod face lifting pristupa čitavom licu, ovisno naravno o individualnom stanju pacijenata apliciramo do 12 mililitara (pa čak i 16ml). Koristimo najmodernije dermalne filere kao što su Juvederm ili Restylane.

Tretman podijeljen u više zahvata ukupno traje do tri mjeseca. Kod prosječnog pacijenta aplicira 4ml filera po zahvatu s razmakom od 1 mjeseca između svakog zahvata. U dva mjeseca se po potrebi može aplicirati do 12ml filera ili čak 15ml u tri mjeseca.

Dermalni fileri - prije 3Prije
Dermalni fileri - poslije 3Poslije
Prije 4Prije
Poslije 4Poslije
Dermalni fileri - prijePrije
Dermalni fileri - poslijePoslije
Prije
Poslije

Da li je zahvat puno skuplji ako je potrebno više filera?

Kada se paketi od 8ml, 10ml ili 12ml filera kupe unaprijed, pacijent više uštedi nego kod parcijalnih zahvata s manje filera, a učinak je bolji i dugoročniji.

Pacijentima se ponekada čini da će i 2ml ili 3ml biti previše, ali to je zbog krivog pristupa i tehnike ubrizgavanja filera u prošlosti, kada se previše filera stavljalo u samo jednu regiju ili preplitko. Sada stavljamo znatno više filera ali dublje ispod kože i manje količine po cijelom licu, tako gradimo "temelje" i "potporu" licu ispod kože i dobivamo prirodan nekirurški face lifting.

Količina od 12 mililitara, da li je to puno?

Ljudima 12 mililitara zvuči jako puno, no to su vrlo male količine. Za ilustraciju koliko je to puno odnosno malo najbolje da u žlicu za juhu uspete vodu što je jednako 12 mililitara. Dakle takva količina ili malo veća potrebna je za prirodan i mladolik izgled čitavog lica.

Slika 12 ml

Način djelovanja

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone. Glavni sastojak dermalnih filera koje koristimo jest hijaluronska kiselina kojom zapravo nadomještamo hijalouronsku kiselinu koju je tijelo prethodno izgubilo. Fileri se u obliku gela injektiraju kroz vrlo tanku iglu, nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se osigurala glatka površina, a rezultati su trenutačni. Ta se hijaluronska kiselina veže za vodu i integrira s okolnim kolagenom vraćajući licu mladolik izgled. Posljednja medicinska istraživanja pokazala su da tijelo prirodno reagira na injekcije hijaluronske kiseline, stvarajući velike količine kolagena, što poboljšava i produžuje rezultate takvih tretmana.

Prije 6Prije
Poslije 6Poslije
Prije
Poslije

Je li tretman bolan?

Najnovija generacija dermalnih filera (Restylane, Perlane i Juvederm Vycross fileri) već u sebi sadrži lokalnu anesteziju. Lokalna anestezija izolira bol te omogućuje bezbolni i opušteni tretman. Tretman traje 5-15 minuta.

Koliko dugo traju rezultati?

Trajanje rezultata varira od pacijenata do pacijenata, ali učinak tretmana kreće se u rasponu do 12 do 24 mjeseci, iako je iz našeg iskustva vidljivo da učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju. Pokazalo se da su najdugotrajniji rezultati pri korištenju Juvederm Volume i Restylane Volyme filera (koriste za uglavnom za podizanje obraza, za obješenu kožu oko brade i za nekirurški facelifting).

Nije neobično da nakon nekoliko godina redovite terapije pacijentu ne treba novi tretman i više od dvije godine. U tom je slučaju potrebna samo manja korektura. Dodatno je naglasiti da imamo mnogo primjera gdje rezultati u regijama kao nazo labijalne bore, traju i do nevjerojatnih 10 godina!

Izgleda li prirodno?

Nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno, jer se koži vraća elemente koje je tijekom godina izgubila. Mimika lica ostaje ista, usnice se doimaju senzualnije, lice ponovno zadobiva volumen i koža izgleda mladoliko. Ti tretmani su poput umjetnosti: lice se oblikuje kao skulptura, teži se klasičnoj ljepoti.

Nuspojave

Crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu ubrizgavanja vrlo su rijetke i kratkotrajne nuspojave.

Značajne dugotrajne nuspojave vrlo su rijetke, prema posljednjim istraživanjima: 1 u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.